Bestyrelsesarbejde og anden samfundsmæssig aktivetet

  • I 2006 var jeg medstifter og medlem af bestyrelsen af InuiSa – Inuiaqatigiilerinermik Sammissallit Peqatigiiffiat – Grønlands Samfundsfaglige Selskab. Selskabet blev stiftet 23. maj 2006.

 

  • I perioden 30/9 – 30/10 2005 var jeg tilknyttet Silamiut Teatret, som musiker til eksperimental teater og opførelse af Henrik Ibsens’ teaterstykke “Terje Vigen”.

 

  • I 2004 – 2005 blev jeg anmodet af daværende Landstyremedlem for Uddannelse, Henriette Rasmussen om at blive medlem af ’Tænketanken om højnelse af befolkningens Uddannelsesniveau i Grønland’. Denne kommission barslede planmæssigt 28. februar 2005 med sin betænkning som jeg var medforfatter af.

 

  • I 1993 blev jeg opfordret af Ingeniør, Kristian Lennert til at blive medlem af bestyrelsen af INUTEK – Grønlands Teknologisk Selskab. Et mangeårigt medlemskab og bestyrelsesarbejde der bød på mange samfundsopbyggende og oplysende aktiviteter. INUTEK’s arbejde satte et vigtigt præg på det grønlandske borger- og samfundsliv gennem en lang række medlemsmøder, ofte dagsordensættende for den offentlige debat. Jeg var blandt andet medarrangør af det store seminar ”INU-TEK 1995, teknologiudvikling og erhvervsgrundlag i fremtidens Grønland”, samt initiativtager og medarrangør af minikonferencen: “Informations teknologi og uddannelse i Grønland” (1996).
Publikationen beskriver seminarets idé og formål. Den indeholder 50 taler, indlæg og resumér fra plenum og workshops. (265s.)

 

  • I 1993 deltog jeg i Aasivik ved Sulussugutip Kangerlua, Nuuk i 1993 og var ansvarlig for økonomien. Som parentes bemærket sluttede med et pænt overskud den sommer.

 

  • I 1990 gennemførte jeg sammen med Kunstskole Leder, Arnannguaq Høegh en studietur for Kunstskolens elever til Leningrad, Magadan, Anadyr og Ueleen i Chukotka, Sibirien.

 

  • I 1989 og flyttede jeg til Nuuk, hvor jeg tog arbejde på NI Handelsskolen og Journalist Uddannelsen i Grønland. Det første år i tæt samarbejde med Kuupik Kleist, den senere landsstyreformand. Her lavede jeg en medieundersøgelse, underviste i TV og videoproduktion og arrangerede mediekurser for journalistelever, lokal TV og mediefolk.
    Jeg deltog også i gennemførelsen af studieturen Next Stop Sovjet med journalisteleverne til Moskva.

 

  • I 1987 deltog jeg som almindelig deltager i Aasivik ved Qaqortoq på vandforsynings og fælleskøkken holdene. Jeg medbragte min violin og bidrog med egne indspilninger og akkompagnerede  blandt andet Arnannguaq Høegh og ‘Lilli – Ajagaq’ i Live-optagelser, Aasivik-festivalen, Iterlassuaq, Grønland 10.-19. juli 1987 Plademærke: Ulo. Forlagsnummer: 44 (MC).

 

Har du lyst til at høre mere om disse aktiviteter og meget andet fra mit arktiske liv  kan du booke foredraget:  Mit Arktiske Liv