Ny forkvinde for Inatsisartut Grønlands Parlament

Mimi Karlsen er valgt som ny forkvinde for Inatsisartut, Grønlands parlament og lovgivende forsamling. Hun Ses her med den afgående formand Kim Kielsen der har valgt at trække sig.(Foto 22 sept. 2023)

Ved dette års efterårsamling løftede Landstyre formand Muté B. Egede sløret for parlamentariske rokader og nye tiltag i den politiske støbeske. Mimi Karlsen, afgår som naalakkersuisoq for sundhed og blev i stedet valgt som ny forkvinde for Inatsisartut, da forhenværende Landstyre formand og nu også tidligere Landstings formand Kim Kielsen har valgt at trække sig.

Karl Tobiassen, der var naalakkersuisoq for fiskeri og fangst har også trukket sig og er nu erstatet af Kim Kielsen. Agathe Fontain er atter blevet Naalakkersuisoq for Sundheds området.

Naalakkersuisoq Vivian Motzfeldt har overtaget Selvstændigheds området der er lagt ind under Udenrigsanliggender som primært har til opgave at forberede yderligere overtagelser af ansvarsområder fra den danske stat samt yderligere kvalificering af selvbestemmelsesprocessen.

Den grønlandske lovgivende forsamling Inatsisartut startede efterårssamlingen i fredags 22. 9 2023.

Vil du arrangere et foredrag eller kursus om Grønland kig ind på min hjemmeside joernberglund.dk eller kontakt mig via mail: joernberglund@gmail eller ring på mobil +45 50 47 57 04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 15 =