Kendte og glemte – utrolige historier fra Østgrønland

Østgrønland har af flere omgange været mål for kapløb. Hvem kom først frem til ’det uberørte Inuit folk’ og hvem fik først kortlagt den lange ’ukendte’ kyststrækning. Hvem kunne rejse suverænitets krav på landet, til trods for, at der allerede var en fastboende befolkning i Grønland.

I foredraget rejser vi sammen og nærmer os Østgrønland fra oven, fra nord, vest- og sydfra.

Foredraget inddrager viden og utrolige historier om Østgrønlands smukke folkefærd ’iiviit’. Med mange kendte og ukendte kilder blandt andre William Thalbitzer og Maratse.

Foto W. Thalbitzer

 

Foredraget inddrager også egne oplevelser og flotte fotos fra en 2000 km kajakekspedition fra Illoqqortoormiut til Tasiilaq.

Der fremlægges tanker om hvordan kolonisation og afkolonisering har påvirket samfundsudviklingen og hvordan nye kræfter kan findes.

På opfordring af Peter Vagn-Jensen blev foredraget skabt og afholdt i januar i år:

’Jeg kontaktede Jørn, fordi vi var nogle stykker, der havde været på en hundeslæde ekspedition til NØ- Grønland. Vi ønskede, at mindes denne vidunderlige tur og dette storslåede land med en middag og et spændende og unikt foredrag om Grønlands natur, kultur og befolkning. Jørn var meget lydhør og fleksibel overfor alle vores ønsker og vi havde en fantastisk middag, hvor vi nød godt af Jørns dejlige personlighed og mangfoldige viden om alle aspekter i Grønland. Peter Vagn-Jensen, Selchausdal Gods’.

Er du interesseret i dette foredrag – kontakt mig gerne via mail: joernberglund@gmail eller ring på mobil +45 50 47 57 04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − 10 =