National Handlingsplan mod omsorgssvigt

Foto Jørn Berglund

Igår 18. december 2019 oplyser Grønlands Selvstyres Departement for Sociale anliggender og Justitsområdet, at der er indgået aftale om en National Handlingsplan mod forældres omsorgssvigt af børn.

Handlingsplanen er helhedsorienteret med både børn og familier i centrum. Hvilket blandt andet betyder, at når der er tale om omsorgssvigt skal børn ikke behandles enkeltstående, men som hørende til deres familie.

Når der er tale om omsorgssvigt er årsagssammenhænge komplekse. Så børn kan ikke ses alene, men må behandles som hørende til deres forældre. Hvilket også betyder, at hele familien og alle barnets nære relationer skal inddrages og hjælpes.

Handlingsplanen bygger på 11 principper og fylder 40 sider og kan downloades i sin helhed her.

Landsstyremedlem Martha Abelsen som er ansvarlig for området oplyser at hele familieområdet og alle børns trivsel vil blive forbedret.

Problemet omsorgssvigt og børn i Grønland ramte overskrifterne i oktober i år læs blogindlæg her. Hvor det viste sig, at en del af problemet i Østgrønland bestod af i en kraftig underbemanding af sagsbehandlere på socialområdet.

Til alt held viste den nye social- og indenrigsminister Astrid Krag sig handlekraftig og bidrog sit til at skabe grobund for bedre sociale forhold.

Det bidrog også til en nyt syn på Rigsfællesskabet og dets betydning. Et perspektiv som der må følges op på i det nye år.

Jeg mener, at der nu er grund til en spirende optimisme  – og, at vi på denne positive note kan gå ind i julen. 

Book et foredrag om Østgrønland: https://joernberglund.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + ten =